250 g ficat, 2 oua fierte, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, piper, sare, 1 lingura cu mustar, 2 linguri unt sau margarina, 1 lingura ulei, 1 morcov mare.
Se spala ficatul de pasare sau de porc, se pune la foc intr-o cratita cu putin ulei, apa, ceapa curatata si spalata, morcovul curatat, spalat, taiat in rondele, foaia de dafin. Se fierbe inabusit. Când este gata, se da deoparte sa se raceasca, apoi se trece prin masina de tocat, impreuna cu zarzavatul. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale date prin masina de tocat sau rase pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga untul frecat spuma, mustarul, sare si piper dupa gust. Se freaca bine cu o lingura de lemn pâna obtinem o pasta spumoasa. Adaugam o lingura cu rom sau coniac. Tartinele se obtin din franzela feliata sau baghete speciale pentru tartine. Pentru ornat folosim rosii, ou fiert, masline, unt, castravete verde sau murat, unt. Felia de pâine alba se unge cu pasta de ficat. La cele doua capete se orneaza cu felii de rosii si de castravete. Se orneaza cu 1/2 maslina fara sâmburi si cu o "ploaie" de ou dat prin razatoare, dupa fantezia gospodinei.
Comentarii