• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Cum recunosti un maseur bun

Cum recunosti un maseur bun

19 mai 2010
in Remedii naturale
A A

Practicat de peste 7000 de ani, masajul nu a incetat sa suscite interesul terapeutilor, al vindecatorilor si al pacientilor, castigandu-si un loc important in categoria procedurilor naturale de tratament si de vindecare a bolilor. Pare extrem de simplu, astfel ca astazi, oricine se poate considera priceput in a face masaje. Din pacate, lucrurile nu stau deloc astfel si de aceea este necesar sa ne insusim cateva indicii necesare pentru a recunoaste competenta reala a practicianului in masaj aflat in exercitiul functiunii.

DIAGNOSTICUL trebuie sa fie o formalitate, dar nu una neglijabila, pentru orice bun maseur. Masaj tailandez, masaj californian, masaj tui-na, masaj african, masaj corean sau, la noi, masajul monahal (practicat cu piciorul) – aproape toate tarile lumii cunosc metode manuale proprii de tratament sau alte tipuri de terapii care pot fi incadrate in categoria masajelor. Ele au fost preluate, sub denumirile respective, de cele mai multe centre si saloane de masaj, insa specialistii autentici si cu adevarat competenti nu sunt tocmai numerosi, astfel ca pacientilor li se recomanda ca, inainte sa-si incredinteze sanatatea unui practician, mai intai sa se asigure ca se afla pe maini bune.

Exista tari europene unde numai maseurii-kinetoterapeuti sunt recunoscuti ca specialisti in masaj, intelegand prin aceasta procedura terapeutica in sine, adresata asadar suferinzilor de anumite boli; pentru masajul de intretinere, cei ce doresc merg la centre sau la saloane de masaj. Pe langa diplome si certificate, competenta unui specialist se masoara prin maniera de stabilire a diagnosticului. Prin intrebari simple si palparea anumitor zone ale corpului, un maseur bun trebuie sa fie capabil sa defineasca tipul de boala de care sufera pacientul. De asemenea, acest diagnostic trebuie sa-i permita sa stabileasca exact si tipul de masaj cel mai potrivit pentru pacientul respectiv.

DESTINDEREA SI REVITALIZAREA sunt garantate, atunci cand avem de-a face cu un bun maseur. Odata ce va considerati multumiti de diagnosticul practicianului ales, ii puteti incredinta acestuia partea de sanatate a organismului vostru pentru care el este pregatit sa lucreze, spre a o imbunatati. Totusi, prima sedinta va constitui inca o ocazie pentru voi de a evalua competentele practicianului.

In calitatea pe care si-a asumat-o, acesta trebuie ca, inainte de toate, sa va castige increderea si acceptul de a lucra impreuna, fara nicio retinere. Ca orice specialist experimentat, el nu trebuie sa lase nici cel mai mic semn de neliniste, in legatura cu sanatatea voastra. Este esential sa destinda atmosfera din intreg spatiul in care va aflati impreuna. Chiar si in cazul unui masaj de intretinere, este normal ca persoana care primeste tratamentul sa resimta dureri moderate la nivelul anumitor zone ale corpului, in timpul lucrului.

Pe de alta parte, competenta practicianului poate fi pusa la indoiala, daca pacientul (clientul) continua sa simta unele dureri dupa 15-20 de minute de masaj ori chiar dureri destul de puternice. In asemenea situatii, nu ezitati sa-i indicati maseurului senzatiile de durere resimtite in anumite momente sau zonele de evitat, cum ar fi unele vertebre, a caror atingere persistenta va provoaca dureri. Maseurul va trebui sa tina seama de acest lucru si sa ocoleasca zonele indicate, insa totusi tratandu-le, in alt mod. PRACTICIANUL STIMULEAZA MUSCHII, ca si o mare parte din cei 5 milioane de receptori nervosi ai pielii pacientului (clientului), pe parcursul unui masaj de intretinere. Dupa 20 de minute, persoana care beneficiaza de procedura respectiva trebuie sa ajunga sa se simta ca scufundata intr-o stare de transa, sub mainile pricepute ale maseurului.

Fiecare procedura manuala trebuie sa-i ofere subiectului o senzatie de bine deosebita, de neegalat. Aflandu-se intr-o astfel de stare, acesta ajunge sa nu mai resimta fazele de tranzitie de pe parcursul schimbarii miscarilor manuale ale practicianului. Dupa terminarea sedintei, pacientul trebuie sa se simta destins si redinamizat, totodata. In schimb, daca veti resimti anumite tensiuni musculare sau o senzatie de oboseala generatoare de ameteli, aceasta inseamna ca maseurul caruia v-ati adresat nu este tocmai specialistul in asemenea proceduri, care se pretinde a fi.

Facem totusi o mentiune foarte necesara: am vorbit mai sus despre specialisti cu atestate si diplome, dar exista si alti practicieni carora le lipsesc asemenea «patalamale», si totusi obtin rezultate exceptionale. Este si amintitul caz al asa-numitului masaj monahal, despre care vom incerca sa relatam pe larg intr-unul dintre numerele viitoare ale publicatiei noastre.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Lumea filmata dupa Apocalipsa

Urmatorul Articol

Cand totul se invarteste…

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Cand totul se invarteste...

Sanctuarele din Petra

Omul fara prejudecati

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.