• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Un galop de sanatate semi-lichid

Un galop de sanatate semi-lichid

2 septembrie 2009
in Remedii naturale
A A

Ne atrage prin culoarea vie a miezului sau copt, dar mai ales printr-un gen de promisiune tacuta, a delectarii cu un produs natural care ne potoleste deopotriva setea (uneori si foamea), alunga senzatia de caldura, dar ne si intareste organismul si tine la distanta ori combate boli chinuitoare. Cine nu cunoaste acest fruct cu miez rosu si dulce, care ne racoreste în zilele sufocante din timpul sezonului cald? Pe de alta parte, reprezentantele sexului frumos ar trebui sa stie ca, la fel de bine, cura cu pepene verde reprezinta una dintre cele mai simple solutii pentru o silueta ideala.

Dezintoxicare garantata

Pepenele verde (sau lubenita) a fost cultivat înca din antichitate, în regiunile africane scaldate de Nil. În urma cu 5.000 de ani, taranii egipteni ofereau pepene verde calatorilor însetati. Facand parte din familia Cucurbitaceelor, pepenele verde este cultivat pentru fructul sau bogat în apa, fiind numit pe alocuri si pepene de apa. Pepenele verde joaca un rol important în tarile în care apa este greu de gasit sau în regiunile în care aceasta nu este potabila. Un pepene verde poate cantari chiar si pana la 40 de kilograme.

Pepenele verde este usor digerabil daca este consumat singur, întrucat în combinatie cu alte alimente îngreuneaza digestia. Avand în vedere ca pepenele verde contine între 93 si 95 la suta apa si zaharuri, acesta este benefic pentru sanatate. De asemenea, pepenele verde contine cu 40 la suta mai mult licopen decat tomatele, un pigment natural, care da culoarea rosie si care este un puternic antioxidant si regulator imunitar. Pepenele are proprietati terapeutice, iar continutul sau mare de apa este recomandat în tratamentul bolilor de rinichi si ale aparatului urinar. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala, celor care sufera de boli de rinichi le este recomandata vara sau toamna o cura de pepene verde de minimum zece zile în fiecare luna.

Enzimele si acizii organici continuti mai ales în apropierea cojii, de unde si gustul putin mai acru, nu foarte agreat, au efect de dezintoxicare puternica, pepenele verde fiind recomandat în mod special batranilor, ca si celor care au o alimentatie bogata în toxine. O cura de minimum zece zile lunar cu pepene verde are efect de dezintoxicare, de reglare hormonala si imunitara a organismului. Sucul de pepene oxideaza repede si îsi pierde în mai putin de 15 minute potentialul curativ, de aceea este indicat sa se consume pepenele imediat, minimum doua kilograme pe zi. Valoarea nutritiva este aproape nula, data fiind cantitatea mica de glucoza pe care o contine, fata de volumul fructului, asa încat pepenele verde nu este satios. Cantitatea de apa în combinatie cu glucoza din pepenele verde este un minunat mijloc de „spalare” a rinichilor.

Consumati tot fructul!

Nici sa nu va ganditi sa aruncati coaja, deoarece este bogata în siliciu si clorofila. Siliciul îmbunatateste activitatea pancreasului, fiind esential în stabilizarea calciului în organism si în fortificarea sistemului osos. Clorofila – substanta care da plantelor culoarea verde – are proprietati antibactericide, antifungicide si detoxifiante. Coaja pepenelui verde poate fi marinata sau confiata. Si semintele sunt comestibile. Pentru calculi biliari, se consuma pulberea obtinuta din macinarea semintelor, amestecata bine cu ulei de masline. Se ia în fiecare dimineata cate o lingurita.

Cura trebuie sa dureze zece zile, dupa care se face o pauza si se reia luna urmatoare. În convalescenta, se ia o mana de seminte de pepene verde, pepene galben, dovleac, castraveti si floarea-soarelui, se piseaza si se adauga putina apa calda, dupa care se strecoara prin tifon si se administreaza.

Ar exista totusi o mica problema „colaterala”: se mai intampla ca, dupa ce cumparam un pepene caruia negustorul nu i-a dat „cep”, descoperim acasa ca ne-am ales cu o leguma necoapta, fara aroma si dulceata. Pentru a alege cel mai gustos pepene verde, tineti cont de cateva „trucuri”. În primul rand, verificati forma. Simetria este cheia. Atentie la greutatea sa: pepenii verzi care nu sunt copti suficient sunt mai grei. Apasati pe coaja în diferite locuri. Un pepene verde bun si dulce este tare ca piatra. Analizati-i culoarea. Exemplarele cu coaja verde închis sunt foarte dulci. Cautati un loc galben pe suprafata fructului. Aceasta pata se formeaza în timpul perioadei de crestere, deci va indica faptul ca pepenele verde a ajuns la maturitate. Loviti usor pepenele. Daca suna a gol, este numai bun de mancat.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Actori fara grai

Urmatorul Articol

Laptopul dauneaza grav fertilitatii

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Laptopul dauneaza grav fertilitatii

Imbraca-te, Pepita!

Palatul national Ajuda

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.