Daca dupa mese va simtiti balonati, aveti eructatii si manifestati reflux gastric, puteti încerca un remediu natural pe cât de simplu pe atât de sanatos: vinul de pelin. Iata cum trebuie preparat acesta: într-un litru de vin alb natural se pun zece tulpini proaspete de pelin, zdrobite în prealabil, si se lasa sa macereze vreme de trei saptamâni, într-un loc întunecos, de preferat într-o pivnita sau camara. Strecurati apoi printr-o bucata subtire de tifon si trageti în sticle închise la culoare. Din acest vin se iau între una si trei linguri înainte de masa, dizolvate într-un pahar cu apa.
Frunzele de telina combat bolile de piele
Un remediu folosit înca din Antichitate pentru combaterea afectiunilor pielii îl constituie consumul de frunze de telina. Excelent depurativ, telina verde trebuie consumata în fiecare primavara, dar nu numai, în cure cu durata de câte doua saptamâni, sub forma de salate cu sare si zeama de lamâie, sau ca adaos la alte salate de sezon. Chiar si studiile moderne au pus în evidenta eficacitatea frunzelor de telina în tratarea unor boli dermatologice grave, precum psoriazisul, sclerodermia, vitiligo sau dermatozele alergice.
Fracturile se vindeca mai repede cu pulbere de coada-calului
Femeile în vârsta, care au probleme din cauza osteoporozei, dar nu numai ele, ci si tinerele predispuse la aceasta boala, trebuie sa consume cu regularitate coada-calului si lemn-dulce, sub forma de pulbere. Foarte bogata în magneziu si saruri de calciu, care întaresc oasele, coada-calului stimuleaza totodata mai buna asimilare a acestor minerale de catre organism. Experiente efectuate în Rusia, unde coada-calului se foloseste în fitoterapia traditionala înca din timpuri stravechi, au scos în evidenta ca oasele fracturate se sudeaza de doua ori mai repede la persoanele care consuma ceaiuri de coada-calului dar si pulbere din aceasta planta. Doza ideala ar fi de 3 lingurite de pulbere, pe stomacul gol, cu câteva minute înainte de mesele principale.
GABRIEL TUDOR
Comentarii