800 g peste, 125 g unt, 100 g faina, 350 ml lapte, 6 oua, 50 g cascaval, piper, sare.
Pestele se fierbe in apa cu sare, se dezoseaza, se taie feliute si se inabusa in unt. Din 80 g unt, faina si lapte se prepara un sos alb, care se fierbe 15 minute la un foc mic, se lasa sa se raceasca, se adauga galbenusurile, piperul si sarea iar la sfârsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se amesteca sosul cu pestele, se toarna compozitia intr-un vas uns cu restul de unt, se da la cuptor, la un foc iute, si se tine pâna ce sufleul a crescut si s-a rumenit. Se consuma cald, presarat cu cascaval ras.
Gogosele cu mere
2 kg mere, 6 oua, 175 g zahar, 400 g faina, 150 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, sare, ulei pentru prajit.
Merele se curata si se dau pe razatoare, se scurge sucul, se amesteca bine cu zahar, putina sare, cu galbenusurile, faina si albusurile batute bine. Din aceasta compozitie se formeaza gogosi mici care se prajesc in ulei incins si se pudreaza cu zahar amestecat cu zahar vanilat.
Comentarii