3 kg ciuperci fierte, 2 kg sfecla rosie fiarta si taiata fideluta, 1 kg morcov fiert si taiat rondele, 1 kg ceapa taiata pestisori, 1 kg gogosari taiati julien.
Se face un sos din 300 ml de otet, 500 ml ulei, 1 litru apa, 500 g zahar, 2 linguri sare si mirodenii – foi de dafin, enibahar, boabe de mustar si piper. Se fierbe sosul 5 minute, apoi se adauga ceapa, gogosarii, se da un clocot, dupa care se pun ciupercile, sfecla si morcovul. Se lasa sa clocoteasca 10 minute, apoi se pune fierbinte in borcane. Se sterilizeaza jumatate de ora si se pastreaza la rece.
Fursecuri cu crema
250 g unt, 100 g zahar, 350 g faina, coaja de la o lamâie.
Crema: 200 g unt, 200 g zahar pudra, 2 linguri rom, 1 galbenus, o lingura nes, ciocolata.
Se freaca untul spuma cu zaharul, apoi se pune faina si coaja de lamâie. Se framânta bine si se fac bastonase, care se turtesc cu furculita. Crema se prepara din unt frecat spuma cu zaharul pudra, rom, galbenus si nes. Dupa ce fursecurile s-au copt, se lipesc câte doua cu crema si deasupra se pune o glazura din ciocolata topita.
Comentarii