2 cani fussili, o lingura ulei, 4 linguri smantana, sare, rozmarin.
Sos: 2 linguri ulei, o ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, 500 g carne tocata de vita, 420 g de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri patrunjel tocat fin, sare, piper.
Topping: o cana iaurt gras, 3 oua, 100 g cascaval ras.
Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul cateva minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste 1 minut. Se pune carnea si se rumeneste. Cand s-a rumenit carnea, se adauga rosiile, vinul si se fierbe la foc mic pana se ingroasa sosul bine (cel putin 20 minute). Se adauga patrunjelul la sfarsit, se potriveste de sare si piper dupa gust. Pastele se fierb in apa cu sare si ulei. Se scurg si se pun intr-un castron unde se amesteca bine cu smantana. Pentru topping se bat ouale cu iaurtul si se pune un praf de sare si piper. Intr-un vas care merge la cuptor, uns cu ulei, se pune jumatate din cantitatea de paste peste care se asaza jumatate din cantitatea de sos. Se repeta straturile. Se acopera cu toppingul si se presara cascavalul. Se coace jumatate de ora la foc potrivit pana se rumeneste.
Rulada de lamaie
4 oua, o cana zahar, o lingurita zahar vanilat, 2 albusuri, o cana faina, 2 lingurite praf de copt, 1 praf de sare, 1/4 cana zahar pudra.
Crema: 3/4 cana zahar, 8 linguri amidon, 3/4 cana suc lamaie, 2 oua, 50 ml unt, 1 cana afine (sau orice alt fruct).
Se incalzeste cuptorul. Se intinde o foaie de hartie pentru copt intr-o tava de 40 x 25 cm. Ouale se amesteca bine cu zaharul si vanilia. Intr-un alt bol se bat albusurile spuma si se amesteca usor in prima compozitie. Se adauga faina cu praful de copt, sarea, se toarna peste compozitie si aluatul rezultat in tava. Se coace 15-20 minute. Se presara zaharul pudra pe un prosop de bucatarie. Se scoate blatul fierbinte pe prosop si se indeparteaza hartia. Se ruleaza blatul pe lungimea prosopului si se lasa la racit. Se amesteca zaharul cu amidonul. Se adauga sucul de lamaie si ouale. Se pune pe foc pana se ingroasa. Se adauga untul, amestecand continuu si se lasa la racit. Se intinde blatul peste care se pune crema racita, se presara afinele si se ruleaza din nou.
Comentarii