• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 21 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 21 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Ceapa umpluta cu carne de vita

Ceapa umpluta cu carne de vita

11 decembrie 2014
in Retete culinare
A A

 300 g carne tocata, 8 cepe rosii mari, 2 linguri orez, o lingura pasta de rosii, o legatura patrunjel verde, sare, piper, 1 ou, 50 ml ulei de masline, 1 pahar vin sec alb

 Ceapa se curata, se spala, apoi, cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul, asa incat sa ramana doar doua foi exterioare. Miezul se foloseste pentru umplutura. Carnea, miezul de ceapa si patrunjelul verde se dau prin masina de tocat. Se adauga orezul spalat, pasta de rosii, sarea, piperul si apoi oul. Se amesteca totul bine, omogenizandu-se compozitia. Se pune cate putin ulei de masline in fiecare ceapa, apoi se umple cu amestecul de carne. Se asaza intr-un vas cu capac pentru cuptor. Peste cepe se toarna si restul de ulei de masline, dupa care se adauga vinul sec alb. Se acopera vasul si se tine la cuptor pana ce sosul scade aproape in totalitate. Cand a scazut sosul, se indeparteaza capacul si se mai lasa inca 10 minute, pana ce carnea se va rumeni frumos.

Desert cu mere si crema de branza

 Crema de branza: 300 ml frisca lichida, 300 g crema de branza, 50 g zahar pudra, o lingurita esenta vanilie.

 Compozitia de mere: 1 kg mere dulci-acrisoare, 2 linguri zahar, o lingurita scortisoara.

 Sos caramel: 2 linguri zahar, 50 g unt.

 Se curata merele, se taie cubulete si se pun intr-un vas. Peste ele se presara zaharul si scortisoara. Se pun merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Se paseaza usor, avand grija sa lasam si bucati intregi, apoi se lasa la racit. Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, iar cand este gata se adauga si untul, amestecand pana capata consistenta unui sos. Se bate frisca bine. Crema de branza se amesteca bine cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Se opresc cateva linguri de frisca pentru decor, iar restul se amesteca bine cu crema de branza. Se obtine o crema ferma. Desertul se monteaza in pahare astfel: o lingura de crema, o lingura de mere, o lingurita sos caramel si se continua astfel pana le umplem. La final se decoreaza cu frisca si sos caramel.

ShareTweet
Articolul precedent

Invitatie in cel mai bizar bar

Urmatorul Articol

Secretele vedetelor despre diete

Articole Similare

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Urmatorul Articol

Secretele vedetelor despre diete

OZN-ul si al treilea razboi mondial

Razboi in desert

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

13 noiembrie 1002 – Masacrul din ziua Sfântului Brice

18 noiembrie 2025

13 noiembrie 1002 a devenit o zi întunecata în istoria Angliei medievale,...

Citeste mai departe
Blitz

Când rolurile devin o eticheta: actori care au definit un singur gen

18 noiembrie 2025

Într-o lume cinematografica obsedata de versatilitate, exista actori care si-au construit maretia...

Citeste mai departe
Blitz

Cetatea Alba Carolina

18 noiembrie 2025

În urma cu 310 ani, în 4 noiembrie 1715, a fost pusa...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 17-23 noiembrie 2025

18 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna relatiile cu prietenii si cu partenerii sunt...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.