• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 18 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 18 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rulada de carne cu sos de iaurt

Rulada de carne cu sos de iaurt

26 septembrie 2017
in Retete culinare
A A

 Pentru tocatura: o felie de paine, 2 cepe, 2 catei usturoi, 1 kg carne de vita tocata, 1 ou, o legatura patrunjel, sare, piper, 2 lingurite chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.

 Adaos legume: 2 vinete, 1 catel usturoi, 4 linguri ulei, 1 kg rosii.

 Pentru sosul de iaurt: 500 g iaurt, 1/2 lamaie sucul si coaja, o legatura menta.

 Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca bine cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza amestecul. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza si se stropesc cu ulei. Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute. Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi si deasupra cu sos de iaurt.

Salam de biscuiti cu cafea

 900 g lapte, 1 kg biscuiti normali, 1 pachet unt, 11 linguri zahar, 5 linguri cacao, 2-3 linguri cafea, 3 sticlute esenta rom, 700-800 g rahat.

 Se rup biscuitii si se taie rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga untul si zaharul la foc mic pana se topesc. Se da vasul de pe foc si se adauga cacaua, cafeaua si se amesteca pana nu mai raman cocoloase. Se mai da intr-un clocot si se adauga esenta de rom. Se toarna peste biscuiti si rahat, stafide, si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Pentru aceasta compozitie aveti nevoie de 3 foi de celofan. Compozitia se imparte din ochi in 3 si se ruleaza ca un salam. Se taie felii dupa ce sta cateva ore la frigider.

ShareTweet
Articolul precedent

In cautarea secretului tineretii fara batranete

Urmatorul Articol

Hipercivilizatiile cosmice

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Femina Club

Sos de ciuperci

10 august 2025

100 g ciuperci proaspete, o ceapa mica, 1 catel usturoi, o lingura...

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Urmatorul Articol

Hipercivilizatiile cosmice

Hitler umilit de Stalin

Cu ochii pe cer si pe Pamant

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Citeste mai departe
Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.