1 macrou mare (500 g), 1 kg rosii, 5-6 catei usturoi, 3-4 foi dafin, boia dulce, sare, piper, patrunjel verde.
Se curata pestele, se trece printr-un jet de apa si se asaza intr-un vas. Rosiile se decojesc si se dau pe razatoare. In sosul de rosii obtinut se pun sare, piper, boia, usturoiul taiat feliute si foile de dafin. Se toarna amestecul de rosii deasupra pestelui si se da la cuptor, 30 minute, pana scade zeama si se obtine un sos, iar pestele este bine patruns.
Chec cu iaurt
O masura iaurt, 2 masuri zahar, 4 masuri faina, 3/4 masura ulei, 4 oua, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, sare, coaja rasa de la o lamaie.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, pana se obtine un amestec cremos. Se amesteca iaurtul si uleiul, apoi se pun faina, sarea, praful de copt si se mixeaza. Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie, amestecand usor de jos in sus. Se toarna aluatul obtinut in tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, 35 de minute.
Comentarii