• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 29 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 29 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa-crema cu cartofi

Supa-crema cu cartofi

21 septembrie 2018
in Retete culinare
A A

3 fire de praz (numai partea alba), 500 g cartofi, 2 linguri unt, 2 linguri smântâna, 1,5 litri apa, sare, piper, patrunjel verde.

 Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba bine. Se mixeaza cu smântâna, sare, piper. Se pun in supiera si se orneaza cu patrunjel tocat.


Prajitura tavalita

 Blat: 300 g zahar, 50 ml ulei, o lingura miere, 2 pliculete amoniac, o lingura otet, 250 ml apa, 500 g faina, 1 pliculet zahar vanilat, coaja de lamâie, nuca de cocos.

 Glazura: 300 g zahar, 150 ml ulei, 5 linguri apa, 3 linguri cacao, 3 lingurite esenta rom.

 Se pune o cantitate mica de faina intr-un vas si se amesteca impreuna cu amoniacul stins cu otet. Se dizolva zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul, mierea, apa si coaja de lamâie si se amesteca bine totul. La final, se adauga faina, amestecând, pâna ce capata consistenta unei smântâni groase. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hârtie de copt si se coace, 35-40 de minute, pâna trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit. Intre timp, se prepara glazura de ciocolata: se pun pe foc, mai intâi, apa, uleiul si zaharul. Când au dat in clocot, se adauga cacaua si romul si se amesteca bine, astfel incât sa nu formeze cocoloase. Se da glazura la o parte si se lasa sa se raceasca. Blatul racit se taie cuburi potrivite ca marime, care se trec, pe rând, prin glazura, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

ShareTweet
Articolul precedent

Terra, o planeta de diamant

Urmatorul Articol

5 masti naturale

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

5 masti naturale

Fizicienii incearca sa inteleaga OZN-urile

Inghesuiala la tron

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.