Pentru aluat: 150 g unt, 250 g zahar, 3 galbenusuri, 1 lingura rom, vanilie, faina cât cuprinde, 1 pachet praf de copt.
Deasupra: 3 albusuri, 100 g zahar, 3-4 linguri marmelada, 50 g nuci.
Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat în putin lapte, romul si treptat faina, pâna se obtine un aluat tare. Se framânta bine, apoi se împarte aluatul în trei parti. Din 2/3 se întinde cu mâna o foaie într-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se unge deasupra cu un strat subtire de marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul pudra si nucile trecute prin masina. Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei, aluatul oprit, repartizându-l în mod egal pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit si se taie calda.
Comentarii