250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400 g rosii pasate, oregano, 200 g brânza feta, ulei de masline, patrunjel verde.
Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se adauga ceapa taiata fideluta si se caleste 2 minute. Se adauga usturoiul zdrobit, ardeiul kapia feliat si se amesteca bine, apoi se pun rosiile pasate si oregano. Se lasa la foc mic timp de 5 minute. Intr-o alta tigaie cu ulei de masline se pun crevetii, care se soteaza 2 minute pe fiecare parte, apoi se pun în sosul pregatit mai devreme. Se presara brânza feta deasupra si se da la cuptor timp de 10 minute. Se serveste cu patrunjel verde taiat fin.
Chec cu lamâie si ciocolata
200 g faina, 150 g zahar, 4 oua, o esenta vanilie, 5 linguri ulei, coaja si zeama de la o jumatate lamâie, 2 linguri cacao, 2 linguri lapte, o lingurita praf de copt, 200 g fulgi ciocolata.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile apoi, treptat, se pune zaharul si se mixeaza pâna devine o bezea cremoasa si lucioasa. Intr-un alt bol se amesteca galbenusurile cu uleiul si apoi se pun peste bezea încorporându-le usor. Se adauga restul ingredientelor, vanilia, sucul si coaja de lamâie si, la final, faina amestecata cu praful de copt si fulgii de ciocolata. Intr-un castronel se amesteca 2 linguri de cacao cu lapte si se adauga 2 linguri din aluat. Intr-o tava de chec tapetata cu hârtie de copt, se pune compozitia, se adauga mixul de cacao si se amesteca bine cu o lingurita. Se coace la foc potrivit pâna se rumeneste deasupra.
Comentarii