600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca lapte, 150 g cascaval, 4 albusuri, sare.
Mazarea se fierbe în apa cu sare, se scurge bine si se pune într-o cratita unsa cu unt. Între timp se prepara un sos alb din faina, lapte si unt, se lasa sa se raceasca, se amesteca bine cu albusurile batute spuma, se toarna peste mazare, se presara cascaval ras si se pune la cuptor, la foc iute, aproximativ 20 minute. Se serveste imediat.
Prajitura cu urda si marar
2 oua, 5 linguri zahar, o lingura untura, 1/2 cana smântâna, 2 plicuri praf de copt, sare, faina cât cuprinde.
Umplutura: 1 kg urda, zahar, sare dupa gust, marar tocat marunt, 2 oua batute, o lingura faina.
Se face un aluat fraged. Se lasa sa se odihneasca apoi se imparte in doua si se intind foi. Umplutura se prepara amestecând bine cu o lingura de lemn toate ingredientele. Se asaza o foaie intr-o tava dreptunghiulara, bine unsa si tapetata cu pesmet. Peste umplutura din tava se pune a doua foaie, se inteapa cu furculita din loc in loc, se da la cuptor si se rumeneste. Se lasa sa se raceasca in tava, se taie patrate si se pudreaza cu zahar vanilat.
Comentarii