• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 17 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 17 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa de vaca cu ciuperci si galuste

Supa de vaca cu ciuperci si galuste

10 septembrie 2003
in Retete culinare
A A

             500 g carne de vaca, 1 farfurie de ciuperci (1 kg), 1,500 l apa fiarta, 300 g zarzavat de supa, sare, franzela, 1 ceapa, 300 g faina, sare, lapte.  Se spala carnea, se sareaza si se fierbe cu zarzavatul de supa. Se adauga ciupercile taiate marunt, se lasa sa fiarba in zeama 10-15 minute. Intre timp se pregatesc: cuburi mici de franzela mai veche, ceapa tocata se prajeste, faina, sare si putin lapte. Se face un aluat potrivit din care se formeaza galustele. Se fierb acoperit 25-30 minute in apa cu sare. Dupa ce au fiert suficient, se scot din apa. Carnea se taie felii subtiri, se asaza intr-o cratita, se toarna peste ele ciupercile (dupa ce s-au indepartat zarzavaturile). Se mai adauga galustele. Acest fel de mâncare este ieftin, hranitor si gustos. Daca dorim ca mâncarea sa fie si mai gustoasa, ca un sote de zarzavat, renuntam la supa. In acest caz pentru fierberea carnii se folosesc numai 0,500 l apa. In rest se procedeaza ca mai sus. Galustele fierte se rup in doua cu o furculita si se picura deasupra unt topit. Galustele pot fi servite separat ca garnitura.

ShareTweet
Articolul precedent

25 – 31 august

Urmatorul Articol

1. Descoperirea recenta a unei mumii egiptene ridica serioase semne de îndoiala

Articole Similare

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Urmatorul Articol

1. Descoperirea recenta a unei mumii egiptene ridica serioase semne de îndoiala

Experimentul "Noaptea polara"

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.