2 kg carne de vaca (vrabioare), 50 g untura, sare. Carnea de vaca pentru rostbif este o bucata intreaga de vrabioara, care se scoate de pe oasele respective, se curata de pielite si se sareaza. Se poate presara si cu piper, dupa gust. Dupa 1-2 ore se pune intr-o cratita, se toarna deasupra untura fierbinte si se da la cuptor la foc potrivit ca sa nu se arda friptura si nici sa nu se adauge apa. Rostbiful este gata când s-a rumenit bine carnea pe dinafara, iar inauntru este inca rosie, in sânge. Se taie câteva felii subtiri, dupa ce s-a racorit putin si restul se serveste intreg. Sosul indoit cu zeama de carne se toarna deasupra feliilor sau se serveste in sosiera. Rostbiful poate fi servit in mai multe feluri: cu sos picant când se serveste cald, cu garnitura de diferite legume inabusite, cu sos de mustar si sos de maioneza când se serveste rece.
Sote de aripioare
10 aripioare, ulei, sare, piper, praf de usturoi. Se spala aripioarele, se...
Comentarii