2 kg carne de vaca (vrabioare), 50 g untura, sare. Carnea de vaca pentru rostbif este o bucata intreaga de vrabioara, care se scoate de pe oasele respective, se curata de pielite si se sareaza. Se poate presara si cu piper, dupa gust. Dupa 1-2 ore se pune intr-o cratita, se toarna deasupra untura fierbinte si se da la cuptor la foc potrivit ca sa nu se arda friptura si nici sa nu se adauge apa. Rostbiful este gata când s-a rumenit bine carnea pe dinafara, iar inauntru este inca rosie, in sânge. Se taie câteva felii subtiri, dupa ce s-a racorit putin si restul se serveste intreg. Sosul indoit cu zeama de carne se toarna deasupra feliilor sau se serveste in sosiera. Rostbiful poate fi servit in mai multe feluri: cu sos picant când se serveste cald, cu garnitura de diferite legume inabusite, cu sos de mustar si sos de maioneza când se serveste rece.
Comentarii