• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 19 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 19 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Alimente cu… dubla personalitate

Alimente cu… dubla personalitate

17 ianuarie 2007
in Consultatii fara plata
A A

Pe parcursul evolutiei sale, omul si-a creat un metabolism complex, deservit de un echipament enzimatic foarte divers. In ultimul secol, a intervenit insa in pregatirea alimentelor un factor perturbator si foarte aspru: industrializarea. Se prefera produsele rafinate, mai albe, mai limpezi, mai colorate, dar prea putina lume stie ca, dincolo de aceste „calitati”, alimentele raman mai putin hranitoare, dezechilibrante chiar.

Este apetisanta painea alba, dar 50-80% din vitaminele si mineralele sale dispar in procesul de cernere. Ne place mult dulcele, insa o mai mare cantitate de zahar aduce organismului mai multa otrava, pentru ca si „zaharul este cateodata amar”… Acesta epuizeaza pancreasul si alte organe producatoare de hormoni. Asa se instaleaza obezitatea, cresc dislipidemiile, afectiunile cardiovasculare, cariile dentare si mai ales asa se netezeste drumul temutului diabet.

 Eliminarea celulozei prin rafinare duce la disconfort digestiv. Urmarea directa o reprezinta o serie de boli intestinale, cum ar fi: constipatii, dereglarea metabolismului bila – saruri minerale si mai ales afectiuni cardiovasculare. Statisticile dovedesc faptul ca incidenta acestor boli este mai crescuta la oras decat la sat si este corelata cu lipsa substantelor de balast (fibre alimentare) din nutritia noastra. In cazul adultilor, privarea organismului de vitamine este data si de consumul de alcool. La fel, organismul uman este saracit de vitamine din grupul B si de microelemente, prin fumat.

 Mai mult, insasi compozitia chimica a plantelor, a legumelor si a fructelor s-a schimbat. Ingrasamintele azotoase reduc continutul de magneziu. Si preferinta pentru bauturile racoritoare influenteaza negativ aportul mineral, pentru ca acestea folosesc apa dedurizata din care s-au eliminat calciul si magneziul. Si tot in „fata ascunsa” a alimentelor sta si urmatorul fapt: in preparatele de carne se introduc, ca adjuvanti, polifosfati. Dar excesul de fosfor antreneaza si pierderea calciului.

 Iata doar cateva dintre considerentele pentru care nutritionistii apeleaza la conducerea stiintifica a alimentatiei omului modern, aspect blamat pe nedrept la noi, intr-o vreme.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Pseudo-sanatatea de fier

Urmatorul Articol

Discul din Phaistos

Articole Similare

Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Consultatii fara plata

O noapte de… cosmar!

11 august 2025

Sunt oare brânza si iaurtul, atunci când sunt consumate seara, o sursa...

Consultatii fara plata

Diabetul de tip 3

11 august 2025

„Diabetul de tip 3” nu reprezinta un termen recunoscut medical si nu...

Consultatii fara plata

Cafeaua, „viciul” sublim

10 august 2025

Cafeaua matinala, pentru foarte multi dintre noi, a devenit ingredientul cu care...

Consultatii fara plata

Hiposmia, un semnal de alarma ignorat

10 august 2025

Exista probleme de sanatate semnalate prin indiciul, mai putin obisnuit, al pierderii...

Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Urmatorul Articol

Discul din Phaistos

Arta, o prada de lux

Embleme americane

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Citeste mai departe
Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.