Blatul: 9 galbenusuri, 9 linguri cu zahar pudra sau tos, 8 linguri cu faina, 3 linguri cu cacao, albusurile spuma. Sirop din 6 linguri cu zahar fierte cu 1/2 pahar cu apa si coji de portocale. Crema din comert de ciocolata sau de casa.
Intr-o cratita mica, se pun pe foc, zaharul, apa, ciocolata si cacao. Se amesteca incontinuu sa nu se prinda. Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste. Dupa ce s-a racit se amesteca totul cu smantana groasa. Se ung blaturile, se aseaza unul peste altul. Deasupra se unge cu crema, se da la frigider, se poate servi cu frisca. (Smantana se pregateste in felul urmator. Intr-o cratita se pun 2 maini de malai, se asterne un tifon sau servet curat de bucatarie cu marginile peste cratita, se toarna smantana in servet, se acopera cu marginile servetului, se lasa in frigider pana a doua zi – cand o folosim. Malaiul va absorbi tot zerul si smantana va deveni groasa).
Comentarii