• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 30 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 30 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Piftie de porc (racitura)

Piftie de porc (racitura)

9 ianuarie 2008
in Retete culinare
A A

3-4 picioruse de porc, 1/4 cap de porc cu ureche, 2 limbi de porc, sorici, 1 ciolan de porc, 2 morcovi, 2 frunze de dafin, sare, piper, mujdei de usturoi, 1/2 lamaie feliata, oua rascoapte pentru decor.

Se spala carnea foarte bine si se tine in apa cu sare cateva ore sau peste noapte. Soriciul se parleste, se curata. La fel si picioarele. Limba se opareste, se curata, ciolanul se parleste si se curata bine. Se scoate a doua zi carnea din baia cu sare. Se clateste in cateva ape. Se aseaza intr-o oala mare, se toarna apa rece. Se adauga morcovul. Se lasa sa fiarba foarte incet, se spumeaza mereu. Se fierbe 3-4 ore. (Nu se adauga apa.) Cand carnea se desface de pe oase si zeama este scazuta este gata. Se trage deoparte de pe foc. Se adauga mujdeiul de usturoi, se lasa sa se raceasca si se vantura cu polonicul. Dupa ce s-a racit putin se scoate carnea cu o lingura cu gauri, se pune intr-un vas si se scoate carnea de pe oase. Se taie bucatele, cuburi sau suvite. Se taie morcovul felii rotunde zimtate pe margini. Se aranjeaza carnea in castroane de portelan sau vase de sticla Jena. Se toarna peste carne zeama trecuta prin sita. Se orneaza cu felii de morcov, felii de lamaie jumatati sau sferturi, felii de ou rascopt. Se dau vasele la rece.

ShareTweet
Articolul precedent

Meteorele – minuni ale lumii crestine

Urmatorul Articol

Pateu de purcel

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Pateu de purcel

Virtutile apei

Cazul Roswell - un secret bine pastrat

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.