2 pulpe inferioare, o legatura de morcovi, 1/2 radacina de patrunjel, o felie de telina, 1/2 ardei gras, o rosie mica, verdeata (leustean, tarhon, patrunjel verde), 3 linguri ulei, sare, otet de mere sau bors de tarate, o lingura orez.
Se curata legumel, se spala, se taie cubulete. Verdeata se spala, se toaca marunt si se pune separat pe o farfurioara. Se spala orezul si pulpele. Intr-o oala de 2 litri se pune 1 1/2 litri de apa. Cand apa incepe sa fiarba se pun legumele pregatite si orezul. Se lasa sa fiarba la foc domol. Cand sunt aproape fierte se pun si pulpele. Se fierb incet pana sunt gata. Se adauga lerusteanul si tarhonul. Se pune capacul, se lasa sa dea un clocot. Se adauga 2-3 linguri ulei, se pune sare si bors, dupa gust. Se lasa sa mai dea un clocot. Se serveste cu smantana si patrunjel verde.
Comentarii