1 kg carne, 200 g mazare, o vânata, 400 g cartofi, 200 g fasole verde, o conopida (sau o varza mica), 1 dovlecel mare sau 5 dovlecei mici, 25 g bame, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastârnac, o telina (radacina sau frunze), 300 g grasime, 3-4 cepe, 500 g rosii, marar, patrunjel verde, sare, piper.
Spalam bine zarzavatul, îl scurgem si îl taiem în cuburi mici, pe care le prajim în grasime bine încinsa. Întoarcem zarzavatul usor cu o lingura, ca sa nu se sfarâme. Prajim în grasime încinsa carnea taiata în cuburi potrivite si o scoatem într-o farfurie. In tigaie punem ceapa, pe care o rumenim, stingem cu putina apa fierbinte, adaugam carnea prajita, rosiile si lasam sa fiarba putin totul, înabusit. Acest amestec il adaugam în cratita cu zarzavat, turnam putina apa, acoperim cu foi de varza si dam la cuptor, la foc potrivit. Apasam din când în când zarzavatul cu o lingura si daca nu are destula zeama adaugam apa. Ghiveciul trebuie sa fie bine scazut. Când mâncarea este aproape gata, presaram marar si patrunjel verde.
Comentarii