O pulpa de miel, 2 lingurite condimente, 1 vârf de cutit scortisoara macinata, o lamâie, 2 ardei grasi rosii, 2 cepe rosii, 5 linguri ulei de masline.
Se taie carnea în bucati potrivite (de apoximativ 3 cm), apoi se taie ardeiul si ceapa bucati. Condimentele se amesteca si se pun peste bucatile de carne, apoi se toarna zeama de lamâie si uleiul de masline. Se amesteca totul si se da carnea la rece timp de 2-3 ore. Dupa aceea bucatile de carne se pun, alternativ cu legumele taiate, pe betele de frigarui. Se coc pe gratar sau pe grill.
Fursecuri de post cu ciocolata
200 g faina, 100 g ciocolata de post, 30 g miez de nuca, 5 g praf de copt, 100 g zahar, 50 ml ulei, 1 plic zahar vanilat, 100 ml lapte de migdale.
Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina, ciocolata maruntita, nuca macinata, praful de copt si zaharul. Apoi, se adauga uleiul, zaharul vanilinat si laptele de migdale. Se amesteca bine totul pâna se omogenizeaza. Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, cu ajutorul unei lingurite, se formeaza fursecurile. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pâna se rumenesc frumos.
Comentarii