Aceasta primavara inregistreaza un veritabil „baby-boom” in lumea starurilor hollywoodiene pentru ca multe dintre ele au trecut de la vorbe la fapte. Fiecare afiseaza bucuria generata de fericitul eveniment.
Aceasta primavara inregistreaza un veritabil „baby-boom” in lumea starurilor hollywoodiene pentru ca multe dintre ele au trecut de la vorbe la fapte. Fiecare afiseaza bucuria generata de fericitul eveniment. Tom Cruise si Katie Holmes, care afiseaza o burtica colosala isi asteapta pruncul. Brooke Shields ii daruieste o surioara fetitei sale in varsta de trei ani. La 40 de ani actrita pare sa poarte a doua sarcina cu mai multa bucurie decat pe prima. Cantareata Gwen Stefani si Gavin Rossdale asteapta primul lor copil la inceputul lunii iunie. Suspansul continua asupra locului unde se va naste divinul copil al Angelinei Jolie si Brad Pitt.
La randul lor Rod Stewart si Penny Lancaster nu se lasa priviti in ochi de fiul lor Alastair, care, in schimb stie de la ce san sa suga…
Tandrete paterna
Dupa un divort nu tocmai agreabil, Al Pacino, la 66 de ani, profita de gingasia celor doi gemeni ai sai, Olivia si Anton, in varsta de 5 ani. Asa cum arata si imaginea, este total subjugat de fiica sa. Al Pacino isi trateaza copiii cu o tandrete aparte.
Gastronomice
Pentru meniurile saptamanii doamna Matilda Schuster Tudoriu, din Cluj-Napoca ne propune:
Pilaf de melci
10-15 bucati de melci, 1/2 cana cu orez, 1 lingura cu sos de rosii, o ceapa, ulei, sare, piper, dafin.
Melcii, daca sunt in cochilii, se spala bine si se pun la fiert in apa fierbinte. Se fierb 2-2 1/2 ore. Se scot din apa, se spala in multe ape si se scoate carnea din cochilie. Se face un sos de rosii, se adauga putina sare, foaia de dafin, boabe de piper, carnea melcilor si orezul spalat si tinut in apa sa se umfle. Se lasa sa fiarba la cuptor. Se serveste cald.
Salata de gulii
2-3 gulii, 2 oua, suc de lamaie, sare, patrunjel verde, untdelemn.
Se curata guliile, se spala, se rad pe razatoare, se presara sare, se amesteca uleiul si sucul de lamaie. (Se poate face si un sos din mustar si ulei, ca la maioneza). Se fierb ouale tari, se curata, se taie felii si se amesteca cu guliile. Se asaza in salatiera si se presara patrunjel verde tocat.
Bors de loboda
5-6 legaturi de loboda rosie, 6-7 fire de ceapa verde, cu codite cu tot, o lingura cu orez, o mana de fidea, 5-6 fire de spaghete rupte mic, leustean, marar si patrunjel verde, 1 ou, smantana – 2 linguri, 3/4 l bors, 1 1/2 l apa.
Se spala zarzavatul, se spala orezul. Se pune oala cu apa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa tocata, orezul si pastele fainoase. Cand sunt fierte se adauga loboda taiata si verdeata. Se fierb cateva clocote. Cand este gata, se pun cateva crengute de leustean si borsul fierbinte. Se bate oul cu smantana si se toarna in bors. Se adauga patrunjelul verde si mararul. Se scoate crenguta de leustean. Se serveste calda sau rece.
Taci si-nghite
250 g malai, 1 litru lapte, 4 oua, 50 g unt, 200 g cascaval ras sau branza de burduf, sare, bucatele de carnat afumat.
Se prepara o mamaliguta din lapte, malai si putina sare. Cand este bine fiarta se amesteca bine cu cascavalul ras sau branza de burduf si cu unt. Se unge un vas cu unt, se asaza mamaliga, se fac adancituri cu dosul lingurii si in fiecare adancitura se pune putin unt, un ou si o felie subtire de carnat. Se da la cuptor. Cand albusul s-a intarit, este gata. Se serveste cu smantana.
Banane cu gris
5 banane, 7 linguri cu apa, 75 g zahar, rom.
Se curata bananele si se pun sa fiarba in apa cu zahar, timp de cateva minute. Se scurg si se asaza pe gris fiert in lapte, care a fost asezat pe o farfurie. Peste banane se toarna un sirop legat; de capsune, visine, coacaze, sau zmeura.
Riscurile ultravioletelor
Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...
Comentarii