100 g paste, 200 g broccoli, 1 fir praz, 1 dovlecel, 2 rosii, 1 ardei, ketchup, otet, ulei, sare.
Se pun pastele la fiert în apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desface în buchetele mici si se opareste în apa fiarta. Separat se opareste si dovlecelul taiat cubulete. Prazul se taie felii subtiri, rosiile si ardeiul se taie în cuburi. Se amesteca totul, se adauga ketchup, sare, ulei si otet dupa gust.
Prajitura cu aluat ras
Aluat: 150 g unt, 250 g zahar, 3 galbenusuri, o lingura rom, vanilie, faina cât cuprinde, 1 praf de copt.
Glazura: 3 albusuri, 100 g zahar, 3-4 linguri gem de fructe, 50 g nuci.
Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt, romul si treptat faina, pâna se obtine un aluat tare. Se framânta bine, apoi se împarte aluatul în trei parti. Din 2/3 se întinde cu mâna o foaie într-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se unge deasupra cu un strat subtire de gem de fructe, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul pudra si nucile date prin masina. Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei, aluatul oprit, repartizându-l în mod egal pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit si se taie calda.
Comentarii