1 kg peste, 500 g ciuperci, 100 g unt, o lingura faina, zeama de la o lamâie, patrunjel verde, sare, piper.
Pestele se curata, se taie bucati, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste în ulei încins. Se calesc ciupercile în unt fierbinte, se adauga 2-3 linguri cu supa de carne, patrunjel tocat fin si se continua fierberea. Din putin unt si faina se face un sos alb care se toarna peste ciuperci, se potriveste de sare si se adauga zeama de lamâie. Totul se toarna peste bucatile de peste si se da la cuptor 10-15 minute.
Prajitura cu pere
100 g faina, 100 g zahar, 30 g pesmet, 6 pere, 3 oua, esenta de rom.
Se decojesc perele. Patru pere se rad pe razatoarea mare si se presara cu pesmet. Celelalte doua pere se curata si se taie felii. Se freaca galbenusurile cu zaharul si esenta de rom. Se adauga albusurile batute spuma. Se pun perele rase si faina. Se omogenizeaza usor. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna jumatate din compozitie. Se pun feliile de pere si se toarna restul compozitiei. Se coace 45 minute la foc moderat.
Comentarii