150 g piept de pui, 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 g faina, 75 g seminte susan, sare, piper.
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute în cuptor, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sare, piper si semin-tele si se asaza pe o hârtie de copt. Puiul se taie felii, se da prin sosul de soia si se preseaza pe hârtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul într-un singur strat într-un vas si se toarna pe deasupra untul topit. Se coace 40 de minute, turnându-se sosul din tava peste pui.
Prajitura cu prune si nuci
Blat: 2 oua, 200 g faina, 100 g zahar, 150 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt.
Umplutura: 500 g prune curatate de sâmburi, 1 plic zahar vanilat, o lingurita scortisoara.
Glazura: 2 oua, 150 g nuca macinata mare, 100 g zahar, coaja rasa de la o jumatate de lamâie.
Se bat ouale întregi cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga untul la temperatura camerei si la urma faina amestecata cu praful de copt, încorporata treptat. Aluatul rezultat îl întindem într-o tava cu dimensiunile 20/30 cm, unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Se asaza prunele feliate si se presara scortisoara si zahar vanilat. Glazura se prepara astfel: ouale se bat spuma si se adauga zaharul continuând mixarea înca putin timp. Se adauga coaja de lamâie si nuca amestecând usor cu o spatula ca sa nu se lase spuma. Se toarna glazura peste prune si se niveleaza. Se coace la foc potrivit aproximativ 30 de minute.
Comentarii