6 antricoate, 1 morcov, 1 dovlecel, 2-3 conopide, 100 ml ulei, 1 pahar vin, marar, patrunjel, cimbru, sare. Antricoatele se spala, se zvânta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta în ulei. Se asaza apoi într-o cratita sau tava se pun 2-3 linguri de apa calda si se fierb pe foc 10-15 minute dupa care se da vasul la cuptor. Dupa ce s-a rumenit putin se presara cimbrul, se stropeste cu vin, se adauga supa de carne sau apa si se continua fierberea pâna se fragezesc antricoatele bine. Când sunt gata se scot si se tin la cald, acoperite, pâna se servesc. În sosul format se pune mai întâi morcovul taiat rondele apoi conopida desfacuta în buchetele si la urma dovlecelul taiat în rondele mai groase. Dupa ce legumele au fiert se introduce vasul în cuptor pentru 10-15 minute. Când se serveste se asaza antricoatele pe un platou iar de jur împrejur se pun legumele. Se decoreaza cu salata verde.
Comentarii