300 g faina, 250 g kaiser, 1 ardei gras verde, 1 plic drojdie uscata, 120 g unt, 5 linguri smântâna, 1 ou si 1 galbenus pentru uns, 50 g cascaval ras, sare, piper.
Intr-un castron mare se amesteca faina, drojdia, untul, smântâna, un ou, ardeiul curatat, taiat cubulete si jumatate din kaizerul taiat cuburi. Se potriveste de sare si piper, dupa gust si se lasa apoi aluatul la dospit pentru o jumatate de ora. Formele de briose se tapeteaza cu folie pentru copt, se umplu pâna la jumatate cu aluatul preparat, se unge aluatul deasupra cu galbenusul batut, se garniseste cu câteva din cuburile de kaiser oprite, se presara cascaval ras si apoi se dau la cuptorul bine incins pentru aproximativ 20-30 minute. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se scot.
Friptura de vita in sos de gulie
500 g carne de vita, o gulie, capere, smântâna, ulei de masline, sos de soia, nucsoara, maghiran, sare de mare, piper alb.
Carnea condimentata se pune intr-un vas in care se adauga 50 ml ulei masline, sosul de soia, maghiran, o ceasca apa si se lasa la rece 30 minute. Intr-o tava se pune carnea si se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Gulia curatata si spalata, se taie felii mici si se pune in apa cu sare la fiert. Gulia se lasa sa se raceasca, apoi se da prin blender cu smântâna, nucsoara, câteva capere si sare de mare pâna obtinem sosul. La sfârsit se adauga capere intregi pentru decor. Friptura se serveste alaturi de sosul de gulie.
Comentarii