1 kg peste alb, o lamaie, 3 oua, o lingurita faina, 3 linguri cascaval ras, o lingura pasta de tomate, sare, piper.
Pestele se fierbe in apa sarata, se curata de oase si se rupe in bucatele mici, care se pun intr-o forma unsa cu unt. Se stropeste cu zeama unei lamai, iar deasupra se pune un amestec din oua, faina, cascaval ras, pasta de tomate, putina sare si piper. Se coace 30 minute.
Placinta cu caise
500 g caise, 100 g unt, 1 pahar zahar, 2 pahare faina, 3 oua, zahar vanilat, 1 praf de copt, sare, coaja de lamaie rasa, 100 g zahar.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, sare, albusurile batute spuma si, la urma, faina. Se face un aluat moale. Se lasa sa stea doua ore la rece, se imparte coca in doua parti, se intinde o jumatate in tava unsa, apoi se asaza caisele spalate si curatate de samburi amestecate cu zahar dupa gust, iar deasupra cealalta foaie. Dupa ce s-a copt se taie in bucati potrivite si se pudreaza cu zahar vanilat.
Comentarii