500 g carne, 2 linguri unt, o ceapa, putina faina, o lingura bulion de rosii, 2 oua, putin cascaval, nucsoara sau piper, taitei.
Pregatim taiteii si îi taiem ceva mai grosi sau folosim gata preparati, din comert. Tocam carnea si o prajim în unt cu o ceapa si putina faina. Adaugam o lingura de sos de rosii sau bulion. Punem putina apa si lasam sa fiarba încet pana scade. Fierbem taiteii, îi strecuram, îi stropim cu apa rece si îi punem într-un castron. Batem bine ouale si le amestecam cu taiteii. Presaram putin cascaval ras si un praf de piper (sau nucsoara rasa). Ungem cu unt o cratita si presaram putin pesmet. Punem un strat de taitei, apoi unul de tocatura; din nou un strat de taitei si la urma unul de tocatura. Presaram cascaval ras. Punem deasupra cateva bucatele de unt, putin pesmet si dam la cuptor 30-40 de minute. Scoatem budinca, o lasam sa se odihneasca, apoi cu un cutit dezlipim usor de marginile cratitei, o rasturnam si o servim calda.
Comentarii