1 kg varza, 500 g carne de porc, o ceapa, bulion de rosii, marar verde, 200 g smântâna.
Se spala carnea, se taie bucati. Se opareste varza, se scoate si se lasa la racit, apoi se taie fideluta. Intr-o tava se pune un rând de varza taiata, se adauga ceapa taiata solzisori, apoi câteva bucati de carne, se pune putin bulion si se repeta straturile, ultimul fiind de varza. Se acopera compozitia cu bulion, marar taiat fin, ulei, putina apa si se da la cuptor. Când este gata se serveste cu smântâna.
Tarta cu piersici
200 ml lapte, 150 g zahar, 250 g faina, 20 g unt, 3 oua, 5 piersici mari, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, o lamâie rasa.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pâna când se albesc. Se presara faina, praful de copt si se toarna încet laptele caldut. Se mixeaza încontinuu. Se adauga coaja de lamâie si zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma. Se rastoarna peste crema de galbenusuri si se omogenizeaza încet. Piersicile se spala, se taie în jumatati. Se unge o forma de tarta cu unt si se pudreaza cu faina. Se asaza fructele si deasupra se toarna compozitia. Se pune forma în cuptorul preîncalzit si se coace aproximativ 45 de minute. Se opreste focul si se lasa tarta sa se raceasca în cuptor. Se poate pudra cu zahar.
Comentarii