6 cartofi potriviti, 200 g slanina afumata, 100 g cascaval, 50 g unt, lapte, 6 cepe verzi, sare, piper.
Cartofii spalati foarte bine se pun la copt in cuptor. Intre timp se taie marunt slanina afumata si se pune la prajit pâna devine crocanta, se scoate din tigaie, iar in uleiul ramas se caleste ceapa verde. Când cartofii sunt copti pe jumatate se scot si se taie pe lungime un capac. Se scobeste miezul cu o lingurita (sa nu se rupa coaja) apoi din miezul de la cartofi, putin unt si lapte caldut se face un piure. (Piureul se face cât timp cartofii sunt fierbinti.) Se adauga slanina prajita, ceapa verde, sare, piper si se umplu cartofii cu aceasta compozitie. Deasupra se presara cascaval dupa care cartofii se dau din nou la cuptor pâna când cascavalul se rumeneste.
Pui cu susan
150 g piept de pui, 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 g faina, 75 g seminte susan, sare, piper.
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sare, piper si semintele si se asaza pe o hârtie de copt. Puiul se taie felii, se da prin sosul de soia si se preseaza pe hârtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul intr-un singur strat intr-un vas si se toarna pe deasupra untul topit. Se coace 40 de minute, turnându-se sosul din tava peste pui.
Comentarii