8 cartofi mari, 1 lingurita cu unt, 2 oua, 500 g piure de spanac, 2 legaturi patrunjel verde, sare.
Se fierb cartofii in coaja. Cartofii trebuie sa fie foarte bine spalati. Se pun la fiert in apa fierbinte, cu putina sare, acoperiti, sa fiarba in clocot. Cand s-au inmuiat, se scot si se curata de coaja fierbinti. Cartofii curatati de coaja, se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu ouale batute, patrunjelul verde tocat fin si cu untul. Se framanta bine, se ia cate o bucatica si se modeleaza rotund, se adancesc si in fiecare gropita se pune cate o lingurita de piure de spanac. Se inchid, se rotunjesc in palme. Se asaza intr-un vas incasabil, unul langa altul, si se toarna deasupra sosul alb, preparat din 2 linguri cu faina, unt si lapte. Se da vasul la cuptor pentru 15-20 minute.
Comentarii