800 g ciuperci, 1 kg carne de pui, 1 ceapa mare, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura de unt, 2 linguri rase de faina, 100 g ulei, 2 cesti zeama de carne, 2-3 linguri de smântâna. Se pune la fiert 1 kg carne de pui (taiat bucati), având grija ca apa sa acopere bine carnea. Se adauga o ceapa, o frunza de dafin. Se amesteca intr-o cratita, o lingura de unt cu 2 linguri rase de faina si se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa fiarba amestecând mereu cu o lingura de lemn. Se adauga si 2-3 linguri de smântâna. Când sosul devine gros ca o smântâna se toarna peste carne, se adauga ciupercile taiate in felii subtiri (curatate si spalate inainte), inabusite in unt si se mai lasa sa fiarba impreuna. Când este aproape gata, se potriveste de sare si piper, adaugând si o lingura de marar tocat marunt. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
Comentarii