2 rinichi de vitel, 2 linguri unt, o lingura faina, 2 cesti zeama de carne, sare, piper.
Se face un sos alb de faina, calind usor o lingura de faina intr-o lingura de unt, si se stinge cu zeama de carne. Se potriveste de sare si de piper. Se lasa sa fiarba incet, 20 de minute, adaugand, daca este nevoie, cate putina zeama de carne, pana ce sosul se leaga ca o smantana subtire. Se curata rinichii, se taie felii subtiri si se pun la foc intr-o tigaie cu o lingura de unt. Nu se sareaza. Se tin numai cateva clipe, pana capata culoare, fara sa se rumeneasca. Se asaza feliile de rinichi in cratita cu sosul de faina si se lasa sa dea impreuna un singur clocot.
Lichior de anason
1 litru alcool, 40 g anason stelat, 5 boabe coriandru, o bucatica scortisoara, sirop din 400 g zahar si ˝ l apa.
Se pun intr-un borcan alcoolul, anasonul si celelalte ingrediente, se astupa si se lasa sa stea doua luni. Dupa acest timp se adauga siropul de zahar. Se amesteca la fiecare doua zile, timp de o saptamana. Se filtreaza si se pastreaza la rece.
Comentarii