• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 12 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 12 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Conopida cu sote de morcovi

Conopida cu sote de morcovi

18 iulie 2013
in Retete culinare
A A

 O conopida mijlocie, 1 ou, faina, apa minerala, piper, sare, ulei. Pentru sote: 500 g morcovi, 2 cepe mari, 2 linguri unt, sare, piper, patrunjel.

 Conopida se spala si se desface in buchetele cu putin mai mari decat o nuca si se lasa sa se zvante. Separat, se pregateste o compozitie asemanatoare celei pentru clatite, adica un ou se amesteca bine cu faina si se dilueaza treptat cu apa minerala, se adauga o ceasca ulei, sare, piper si se obtine astfel un aluat ca o smantana mai groasa. Fiecare floricica de conopida se trece prin aluat si se pune la prajit intr-o baie de ulei incins. Cand capata o culoare aurie se scot si se asaza pe farfurie, iar pe deasupra se presara cascaval ras si patrunjel taiat fin. Pentru sote se fierb morcovii apoi se taie rondele si se adauga peste ceapa taiata foarte marunt si calita bine in ulei. Se adauga sare, piper si patrunjel. Se ia de pe foc si se amesteca bine cu putin unt apoi se asaza pe farfurie alaturi de bulgarasii de conopida.

Budinca din branza de vaci

 750 g branza de vaci, 150 g gris, 600 ml lapte, 6 oua, 250 g zahar, 25 g faina, coaja de lamaie rasa, 1 plic zahar vanilat, sare.

 Grisul se fierbe in lapte cu 50 g zahar si un  praf de sare. Dupa ce s-a legat, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se amesteca bine cu restul de zahar, zaharul vanilat, razatura de coaja de lamaie, o lingura faina si branza de vaci, pana se obtine o crema spumoasa. Se amesteca impreuna cu grisul fiert, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma si se coace aproximativ 45 de minute la foc potrivit. Se serveste cu sirop de fructe.

ShareTweet
Articolul precedent

Scari in natura fascinante si incomode

Urmatorul Articol

Machiaj de sezon

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Machiaj de sezon

O audiere pentru dezvaluirea secretelor OZN

Savonarola si Republica Florenta

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.