1 kg conopida, 200 g kaizer, 50 g cascaval ras, 200 g smantana, sare, piper.
Conopida se desface buchetele mici, se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas se pune conopida bine scursa de apa si se asaza felii de kaizer printre ea. Se toarna sman-tana, se presara cascaval, piper si se lasa la cuptor pentru 30 de minute.
Prajitura cu branza
Blat: 140 g unt, 140 g faina, 2 oua, 2 linguri smantana, o lingura zahar, putina sare.
Umplutura: 500 g branza de vaci, 6 linguri smantana, 6 linguri zahar, 6 oua, stafide.
Ingredientele de la blat se amesteca, se framanta bine si se lasa 30 de minute in repaus. Apoi se intinde o foaie de marimea tavii si se coace pe jumatate. Umplutura se prepara amestecand branza de vaci trecuta prin sita cu smantana, zaharul, galbenusurile, stafidele, apoi se adauga albusurile batute spuma. Crema se intinde peste prajitura coapta pe jumatate si se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. La final, se pudreaza cu zahar vanilat.
Comentarii