1 kg crap, 80 ml ulei, 20 arpagic, o lingura faina, 300 ml vin rosu, 4 catei de usturoi, frunze de dafin, sare, piper, patrunjel verde.
Pestele se curata, se spala si se taie bucati potrivite, se sareaza si se lasa o jumatate de ora la rece. Se pregateste sosul intr-o cratita calind arpagicul in ulei pana se rumeneste usor, apoi se presara faina, se amesteca putin, se adauga vinul, foile de dafin, patrunjelul verde tocat, usturoiul pisat, piper si sare dupa gust. Se fierbe sosul aproximativ 20 de minute dupa care se adauga bucatile de peste. Se da cratita la cuptor incins pana se rumeneste pestele.
Chec
400 g faina, 200 g zahar tos, 3 oua, 150 g unt, 400 g iaurt, 100 g nuci, 50 g stafide, 100 g rahat, coaja rasa de lamaie, 1 plic praf de copt, 30 g zahar pudra, sare.
Untul, galbenusurile, zaharul si putina sare se bat bine pana se obtine o crema spumoasa. Se incorporeaza iaurtul si faina, putin cate putin, si se amesteca bine. Se adauga in compozitie praful de copt, nucile taiate, stafidele, rahatul taiat cuburi si pudrat cu faina si coaja de lamaie rasa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor. Se tapeteaza cu hartie speciala formele de chec, se toarna compozitia, se da la cuptor si se lasa la foc potrivit pana este gata. Se presara zahar pudra.
Comentarii