1,5-2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin alb, o lamaie, sare, piper, patrunjel verde.
Pestele se curata, se spala si se asaza intr-o tava cu felii de rosii si lamaie (curatata de coaja). Se da sare si piper si deasupra se toarna uleiul amestecat cu vin, introducandu-se la cuptor, la foc potrivit, o jumatate de ora. Se scoate din cuptor, se presara patrunjel verde tocat fin si se serveste.
Clatite umplute cu sos de ardei
2 oua, 200 ml apa minerala, 4-5 linguri faina, 150 ml ulei, 200 g carne vita, 200 g carne porc, 2 cepe, boia, cimbru, sare, piper, busuioc, 2 oua si 100 ml vin rosu.
Amestecam bine ouale, apa si faina, dupa care facem clatitele. Cu restul de ulei calim ceapa, adaugam carnea tocata, mirodeniile, 100 ml de vin rosu si o lasam pe foc pana scade. Adaugam ouale si umplem foile de clatite pe care le punem intr-un vas uns cu unt si dam la cuptor timp de 30 de minute. Se servesc cate doua clatite la portie, cu sos de ardei pe deasupra si verdeata tocata fin.
Comentarii