• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 24 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 24 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Crema de alune

Crema de alune

6 septembrie 2000
in Retete culinare
A A

4 oua, 2 pahare lapte, 150 g zahar tos, 150 g alune, 3-4 linguri apa rece, 25 g gelatina, coaja rasa de la o portocala, 250 g frisca batuta.

Gelatina se lasa in apa rece 30 minute dupa care se dizolva complet in putin lapte clocotit (½ pahar din cantitatea de mai sus). Se tine la cald pâna la intrebuintare. Se bat cu telul ouale intregi impreuna cu zaharul si coaja de portocala si se adauga incet restul de lapte clocotit, apoi se pune vasul sa fiarba la bain-marie, amestecând fara intrerupere pâna când se glaseaza lingura. Se toarna gelatina dizolvata in compozitia fierbinte, se amesteca bine si se da la rece. Inainte de a se raci crema complet se incorporeaza alunele prajite si macinate iar la sfârsit frisca batuta, dupa care se toarna intr-o forma mai mare stropita bine cu apa sau in cesti si se da la frigider. Când s-a intarit bine, se rastoarna din forma, dupa care se infasoara intr-un servet umed si fierbinte. Desertul se serveste simplu sau ornat cu frisca batuta.

ShareTweet
Articolul precedent

Drob de miel in aluat

Urmatorul Articol

Etica presei

Articole Similare

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Urmatorul Articol

Etica presei

Avioanele mileniului III

OZN-uri vazute din navete spatiale

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.