Pentru umplutura: 1 kg de ciuperci, 3 cepe, 1-2 oua, verdeata, sare si piper dupa gust.
Pentru aluat: 1 ou, 3 lingurite cu untura sau unt, 3 lingurite cu smântâna, 1 lingurita cu otet, sare, faina.
Ceapa, curatata si spalata, se taie marunt si se caleste în ulei. Când este aproape gata, se adauga ciupercile curatate, spalate în mai multe ape si taiate cubulete, continuându-se prajitul pâna când scade apa lasata de ciuperci. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Se iau de pe foc si dupa ce s-au racit, se adauga ouale, verdeata, sarea si piperul, amestecându-se totul. Se face aluatul din ou, untura, smântâna, otet, sare si faina amestecându-se totul pâna se obtine o compozitie potrivit de tare; se întinde o foaie, se asaza într-o cratita unsa, în asa fel încât sa acopere si marginile acesteia. Peste foaia de aluat se asaza tocatura din ciuperci si se acopera cu marginile foii de aluat. Se unge deasupra cu unt si se introduce în cuptor, unde se lasa sa se rumeneasca bine. Se rastoarna pe un platou si se serveste cald sau rece.
Comentarii