Pentru blat: 300 g faina, 200 g margarina, 60 g zahar, 3 galbenusuri, 20 g drojdie, sare. Pentru crema: 5 oua, 200 g zahar pudra, 100 g faina, 100 g nuca macinata, 150-200 g mure sau zmeura, 50 g zahar, rom. Se amesteca bine drojdia cu putina faina si apa calduta si se lasa sa creasca. Margarina se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga, pe rând, galbenusurile, drojdia, faina si putina sare. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu unt sau margarina, se lasa la dospit 30 de minute, dupa care se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie aluatul in doua, pe orizontala. Intre timp se pregateste crema astfel: se freaca bine 2 galbenusuri cu zaharul pudra si cu faina si se pune compozitia la foc mic, ames-tecând continuu. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi se adauga nuca si murele sau zmeura. Crema astfel obtinuta se intinde peste foaia de aluat, stropita in prealabil cu rom. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se preseaza usor. Se pudreaza cu zahar vanilat si se taie bastonase.
Comentarii