250 g file de cod, 250 g ciuperci, o ceapa, marar, 1/2 lamaie, 50 ml ulei, sare, piper.
Se fierb fileurile si se taie marunt. Ciupercile se spala, se taie feliute. Se toaca ceapa marunt si se amesteca im-preuna cu ciupercile apoi se pun la calit in putin ulei. Dupa ce ciupercile sunt gata, se sareaza, se pipereaza, se adauga pestele si putina zeama de lamaie. Se asaza totul pe un platou si se orneaza cu marar tocat foarte fin.
Prajitura cu iaurt si mere
300 g iaurt grecesc, 500g de mere, 250 g faina, 2 oua, 6 linguri de zahar, 125 g unt, 1 lingura de praf de copt, 150 g de fulgi de migdale.
Crema: 250 g crema de branza, 2 oua, 3 linguri zahar.
Untul lasat la temperatura camerei se taie cubulete, se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga ouale pe rand. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si apoi se cerne peste crema obtinuta. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza toata compozitia. Se unge cu unt o forma de copt si se presara jumatate din fulgii de migdale. Se toarna jumatate din aluat in tava de copt, se asaza merele taiate feliute sau cuburi, iar apoi se adauga peste ele si restul compozitiei. Intr-un alt vas se mixeaza bine crema de branza cu cele 2 oua, 3 linguri cu zahar si se adauga peste compozitia din tava. Se pun deasupra fulgi de migdale si se da la cuptor pentru 50 de minute.
Comentarii