500 g pulpa porc, 500 g ciuperci, sare, piper, rozmarin.
Se taie carnea de porc cubulete potrivite ca marime. Se curata ciupercile. Pe bete de frigarui, se alterneaza o bucata de carne, o ciuperca si tot asa pâna se completeaza frigaruia. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, apoi se pun intr-o tava care se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc iute. Dupa aproximativ 30 minute se indeparteaza folia de aluminiu si se da din nou la cuptor pâna se rumeneste deasupra.
Tarta cu mere
Aluat: 225 g faina, 100 g unt, 2 linguri zahar vanilat cu scortisoara, 1 ou, o lingura apa rece, sare.
Umplutura: 1 kg mere, 250 g zahar, scortisoara macinata.
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul, se adauga oul, apa rece, sarea, iar la sfârsit faina cernuta si se amestaca pâna se obtine un aluat elastic care nu se lipeste. Se inveleste aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru 30 de minute. Dupa aceea se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt. Se taie de pe marginile formei excesul de aluat cu un cutit si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Merele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi, apoi se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara, pâna când scade aproape toata zeama. Se lasa sa se raceasca si se pun peste aluatul de tarta. Deasupra se intind câteva fâsii de aluat si se da la cuptor timp de 30 de minute, pâna devine rumena. Tarta se lasa la rece inainte de a fi taiata.
Comentarii