500 g carne miel, o ceapa, 300 g rosii, 200 g spanac congelat, 4 catei usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper, marar verde, oregano uscat.
Se taie carnea in bucati potrivite. Se curata ceapa si se taie cubulete. In uleiul incins se pune carnea si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si se lasa sa se rumeneasca usor. Se acopera cu apa calda si se fierbe pana carnea este patrunsa. Se adauga rosiile pasate, sare, piper si oregano. Se mai fierbe 10 minute, apoi se adauga spanacul usor dezghetat. Se lasa sa mai fiarba cateva minute, dupa care se adauga mararul taiat fin si usturoiul pisat. Se mai lasa doar cateva clocote si este gata.
Cheesecake cu crema de lamaie
250 g crema de branza, o cutie lapte condensat, 50 ml zeama de lamaie, o lingurita esenta vanilie, 200 g biscuiti digestivi, 70 g unt, 150 g crema de lamaie, 100 ml frisca lichida, 2 linguri zahar.
Se maruntesc biscuitii si se amesteca bine cu untul topit pana cand se obtine o pasta. Se asaza biscuitii intr-o tava, se preseaza bine si se da la frigider. Separat, intr-un bol se mixeaza laptele condensat cu crema de branza, vanilia si zeama de lamaie. Frisca lichida se bate si ea separat cu zaharul pana cand capata volum. Se toarna frisca peste amestecul facut anterior si se omogenizeaza. Se pune totul peste baza de biscuiti si se da din nou la frigider pentru 2 ore. Cand prajitura s-a intarit, se toarna crema de lamaie deasupra si se mai lasa inca o jumatate de ora la rece.
Comentarii