1,200 kg pulpa de vaca, 100 g slaninuta, 1 ceapa, 1 morcov, 4-5 catei de usturoi, 100 ml ulei, piper boabe, 1 foaie dafin sau putin cimbru tocat, sare. Carnea spalata si scursa bine se împaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara dându-i o forma lunguiata si se lasa 10-15 minute. Se pune apoi într-un vas cu ulei încins pe plita si se rumeneste pe toate partile. Se adauga ceapa si morcovul taiate în rondele subtiri, se calesc usor, dupa care se pun doua pahare de supa de oase sau apa piperul boabe, foaia de dafin sau cimbrul. Se acopera vasul cu un capac si se pune în cuptor la foc mic pentru 3 ore, întorcându-se friptura de câte ori este nevoie. Când carnea este fiarta, se scoate capacul sa se poata rumeni. Se îndeparteaza sfoara si se taie friptura în felii care se asaza pe un platou. Sosul degresat se toarna peste friptura. Se serveste fierbinte cu pireu de cartofi, sote de morcovi sau legume fierte si stropite cu unt.
Comentarii