800 g ciuperci pleurotus proaspete, 400 g paste fundite, 300 ml smântâna grasa, o lingurita piper colorat, verdeturi italiene, 2 linguri ulei, o lingurita sare, o lingurita piper, 6 catei usturoi.
Se fierb funditele dupa instructiuni. Se caleste putin usturoiul taiat in felii subtiri si se adauga peste ciupercile curatate si taiate bucati mai mari. Amestecul se condimenteaza si se caleste 5 minute, atât cât ciupercile sa se patrunda. Se adauga apoi smântâna si se lasa compozitia pe foc mic doar câteva minute, pâna când sosul se ingroasa. Pastele se scurg si se adauga peste compozitia cu ciuperci. Se amesteca pâna la omogenizare si se serveste cu piper colorat si cu verdeturi italiene, ambele proaspat macinate.
Suc de portocale si lime
6 portocale, o lime, 2 lingurite zahar, cuburi de gheata.
Se storc 5 portocale, se adauga zaharul, o lingurita zeama de lime si se toarna in doua pahare. Se adauga câte o felie de portocala taiata bucati, o felie de lime si 2-3 cuburi de gheata la fiecare pahar. Se orneaza paharele cu câte o felie de lime asezata pe marginea paharului si cu frunze de menta proaspata. Se serveste imediat.
Comentarii