• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 16 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 16 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Fursecuri cu nuci si visine

Fursecuri cu nuci si visine

30 aprilie 2000
in Retete culinare
A A

180 g faina, 140 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, vanilie, coaja rasa de lamâie sau de portocale, 100 g nuci, visine din dulceata. Se freaca untul cu zaharul câteva minute, apoi se încorporeaza galbenusurile pe rând, vanilia (baton) tocata fin, coaja de lamâie, apoi, treptat, faina. Se obtine un aluat care se lasa la rece pâna se întareste. Se formeaza apoi din aluat cu mâna cocoloase cât o nuca mare, se înmoaie în albusul batut de doua-trei ori cu furculita, apoi se înmoaie în nuci pisate. Pe o tava unsa cu unt si presarata cu faina se asaza cocoloasele cu distante de 2 cm între ele. Se apasa cu degetul, înmuiat în faina, în mijlocul fiecaruia pentru ca sa se formeze câte o gropita. Se coc în cuptor la foc potrivit, iar, când sunt gata, în fiecare gropita se pune câte o visina din dulceata. Se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. În lipsa de nuci, aceste fursecuri se pot presara pe deasupra cu anason.

ShareTweet
Articolul precedent

LAURENTIU ULICI, presedintele Uniunii Scriitorilor din România       &nbs

Urmatorul Articol

O poveste uitata de iubire Dalí – Gala

Articole Similare

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Urmatorul Articol

O poveste uitata de iubire Dalí - Gala

Luntrea lui Norac

Jim Carrey un personaj cameleonic

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.