• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 11 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 11 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Fursecuri cu nuci si visine

Fursecuri cu nuci si visine

30 aprilie 2000
in Retete culinare
A A

180 g faina, 140 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, vanilie, coaja rasa de lamâie sau de portocale, 100 g nuci, visine din dulceata. Se freaca untul cu zaharul câteva minute, apoi se încorporeaza galbenusurile pe rând, vanilia (baton) tocata fin, coaja de lamâie, apoi, treptat, faina. Se obtine un aluat care se lasa la rece pâna se întareste. Se formeaza apoi din aluat cu mâna cocoloase cât o nuca mare, se înmoaie în albusul batut de doua-trei ori cu furculita, apoi se înmoaie în nuci pisate. Pe o tava unsa cu unt si presarata cu faina se asaza cocoloasele cu distante de 2 cm între ele. Se apasa cu degetul, înmuiat în faina, în mijlocul fiecaruia pentru ca sa se formeze câte o gropita. Se coc în cuptor la foc potrivit, iar, când sunt gata, în fiecare gropita se pune câte o visina din dulceata. Se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. În lipsa de nuci, aceste fursecuri se pot presara pe deasupra cu anason.

ShareTweet
Articolul precedent

Rulouri cu oua si sparanghel

Urmatorul Articol

O poveste uitata de iubire Dalí – Gala

Articole Similare

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Urmatorul Articol

O poveste uitata de iubire Dalí - Gala

Luntrea lui Norac

Jim Carrey un personaj cameleonic

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 decembrie 1872 – Descoperirea „corabiei-fantoma” Mary Celeste

8 decembrie 2025

Pe 4 decembrie 1872, oceanul Atlantic a oferit lumii una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

Pelicule despre armatele care au dominat Antichitatea

8 decembrie 2025

Civilizatia romana a exercitat dintotdeauna o fascinatie aparte asupra lumii moderne. Ordinea...

Citeste mai departe
Blitz

Descoperiri de exceptie la Dobrovat

8 decembrie 2025

În spatiile Muzeului de Istorie a Moldovei va fi deschisa publicului, la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Autofagia si postul intermitent

8 decembrie 2025

Ideea de post alimentar s-a imprimat în mentalul colectiv ca o practica...

Citeste mai departe
Femina Club

Greseli de evitat

8 decembrie 2025

Acneea, problema medicala frecventa, care afecteaza una din zece persoane din lume,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 decembrie 2025

8 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile sunt favorabile încheierea unor proiecte legate de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.