2 dovlecei, o vanata, 2 cartofi, o mana fasole verde, 2-3 linguri mazare verde, 1 morcov, o telina, 2 radacini patrunjel 1 kg rosii, 2 cepe, 2-3 ardei grasi, o conopida mica, 1/4 varza, patrunjel verde, sare, 1 pahar ulei, un castravete verde, 250 g bame, 2-3 catei usturoi.
Dovleceii se spala, se curata si se taie felii potrivit de groase. Vinetele se spala si ele, se taie felii groase de un deget. Cartofii se curata, se spala, se taie în bucati si se rumenesc usor în ulei. Fasolea se curata, se spala si se taie bucati. Conopida se tine în apa rece si se desface apoi în buchetele. Varza se taie felii subtiri si fiecare felie se taie în doua; telina se curata si se taie felii mai groase; usturoiul taiat feliute subtiri; morcovul se curata si se taie felii subtiri; la fel si patrunjelul; rosiile se curata de pielite, se scot semintele si se taie felii; ceapa se curata si se taie felii; ardeii grasi se spala si se taie bucatele îndepartandu-se semintele si nervurile din interior; castravetii se taie felii, iar bamele se pun întregi. Toate legumele astfel pregatite se amesteca si se sareaza. Se ia o cratita, se pun legumele, un pahar cu ulei, se amesteca bine si se adauga patrunjelul verde taiat mic. Se pune sa fiarba la cuptor. Cand sosul a scazut si legumele sunt fierte si deasupra rumenite, ghiveciul este gata.
Comentarii